Veel Gestelde Vragen

Veel gestelde vragen over permanente make-up

Wordt uw vraag niet beantwoordt? Neem gerust contact met ons op!

Wat is permanente make-up?

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende een periode van 1-3 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.

Hoe werkt permanente make-up?

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld zit een Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaren een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer.

Is permanente make-up veilig?

Ja.

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar we proberen de gevoeligheid tot een minimum te beperken. De pijngrens van ieder persoon is verschillend, echter ervaart 90% van de personen, een behandeling eerder als 'irritant' dan pijnlijk. Wil ik toch nog even een mooi voorbeeld toelichten... Laatst lag een klant te slapen tijdens haar behandeling :)

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep.

Permanente Make-up is in het bijzonder geschikt voor Alopecia patiënten, Studio 5 Sterren heeft in de afgelopen jaren een specialisatie opgebouwd voor deze doelgroep.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Gemiddeld houdt Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaar en de eyeliner 1 tot 5 jaar (of zelfs nog langer).

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, als specialiste breng ik advies uit en vertel ik je over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huidtypen. Omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd en sinds 1996 zeer veel werk met kleuren, mensen en huidtypes werk, kan ik je deskundig adviseren welke kleur het beste bij jou past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente Make-up is niet bedoeld als dag/avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Je kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit of tijdens het ochtendritueel.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer anderhalf uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van Permanente Make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Na de behandeling krijg je van mij een speciale crème mee naar huis, waarmee je het behandelde deel moet insmeren. De huid zal wat gespannen aanvoelen de eerste dagen en er kan een lichte zwelling ontstaan. De crème zorgt voor een betere genezing.

Graag benadruk ik hier nogmaals de absolute “don’ts” vlak voor of na een behandeling:

Twee dagen lang mag het behandelde deel niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden, voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces en van welk deel van je gezicht van PMU voorzien is).
Onderga dus nooit vlak voor een zonvakantie een PMU-behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis (of operatie).

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 tot 8 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan Permanente Make-up kan ik heel wat potloodjes kopen?

Klopt als een bus…maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat je zelf in de spiegel kijkt, je wenkbrauwen vorm geeft, je eyeliner haarscherp aanbrengt of je lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om je snel bij te werken als je uit de zee of het zwembad stapt? I think you get the point: het gaat niet alleen om het lijntje of de contour, het gaat om het totale gemak dat je elke dag opnieuw ervaart.

Is Permanente Make-up hetzelfde als tatoeëren?

In principe lijkt het op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Want, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Alopecia patiënten

Alopecia Areata is een huidziekte die haaruitval veroorzaakt. Als groot onderdeel van je uiterlijk is het voor zowel mannen als vrouwen een harde confrontatie als ze hun haar verliezen. Alopecia uit zich o.a. in verlies van wenkbrauwen en wimpers. Permanente Make-up kan als oplossing worden gebruikt om de kale plekken te behandelen, waardoor mensen (mannen en vrouwen) zich zekerder gaan voelen.

Patiënten chemo-behandeling

Regelmatig ontvang ik berichten van vrouwen die door chemo-behandeling hun haar, wenkbrauwen en wimpers zijn kwijtgeraakt. Ook voor deze mensen is Permanente Make-up geschikt, echter moet je hier rekening houden met een rustperiode van tenminste 3 maanden na de laatste (chemo-)behandeling. Een behandeling zal altijd plaatsvinden, na akkoord van je behandelend arts. Indien je 8 maanden na je laatste chemo-behandeling de stap naar PMU zet, is toestemming niet meer nodig.

Aspecten waar u rekening mee moet houden

Kleurintensiteit

Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Hou rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat Permanente Make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim van tevoren of naderhand.

Hygiëne

Gedurende de eerste twee dagen mag Permanente Make-up niet nat worden. Om hygiënische redenen mag je gedurende 14 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Hou dus rekening bij het aanbrengen van Permanente Make-up met bijvoorbeeld je vakantieplannen.Het is een wond,geef het de tijd voor het beste resultaat en houd het schoon.

Wil jij je lippen laten behandelen, maar heb je regelmatig last van een koortslip? Dan graag even contact vooraf.

Zon en UV-licht

Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor zon en UV-licht. Gedurende 14dagen na de behandeling mag je geen gebruik maken van de zonnebank en mag het behandelde deel niet worden blootgesteld aan de zon. Ook hier geldt dat je rekening moet houden met eventuele vakantieplannen.

De eerste dagen na de behandeling

Direct na het aanbrengen van Permanente Make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag je niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. Ik raad dan ook aan om de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up geen make-up te gebruiken.

Nieuw

Manicure & Pedicure

Verzorgde handen en voeten zijn voor (bijna) iedereen een pré. Mooie nagels en lak, zachte handen en voeten en niet te vergeten: even wat tijd voor jezelf. Studio 5 Sterren biedt verschillende behandelingen aan voor manicure en pedicure in onze fijne, rustige studio.

Over Ewa Kotlinska

Ewa Kotlinska is al jaren specialist op het gebied van Permanente Make-up. Haar passie voor permanente make-up is zo groot dat ze ook regelmatig les geeft in permanente make-up.

Ze werkt voor vrouwen, mannen, Alopecia patiënten maar ook voor bekende magazines zoals Vogue TV-programma's zoals X-Factor en The Voice of Holland en VIP's zoals Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer.

Lees meer over Ewa »

Bekijk voor en na foto’s

Afspraak maken?

Neem gerust contact met mij op om een afspraak te maken voor uw wensen in permanente make-up of voor de nagelstudio.

Stuur een Whatsapp!