Behandelingen

Permanente Make-up behandelingen

Voordat ik uitleg hoe het behandelingsproces verloopt, wil ik je graag wat meer vertellen over de (tijdelijke) beperkingen die vrijwel voor alle behandelingen hetzelfde zijn. Hiermee hoop ik teleurstellingen te voorkomen voordat je de grote stap zet.
Elk resultaat van een behandeling moet je zien als een wond en die wond heeft direct na de behandeling rust nodig. Twee dagen lang mag het behandelde deel niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden, voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces en van welk deel van je gezicht van PMU voorzien is).
Onderga dus nooit vlak voor een zonvakantie een PMU-behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis (of operatie).

En last but not least: ik behandel liever geen zwangere vrouwen. Mocht je gedurende je zwangerschap meer willen weten, dan plan ik graag een afspraak in nadat je kindje is geboren.

Ook wil ik hier wat kwijt over behandelingen voor Alopecia-patiënten. Alopecia Areata is een huidziekte die haaruitval veroorzaakt. Als groot onderdeel van je uiterlijk is het voor zowel mannen als vrouwen een harde confrontatie als ze hun haar verliezen. Alopecia uit zich o.a. in verlies van wenkbrauwen en wimpers. Permanente Make-up kan als oplossing worden gebruikt om de kale plekken te behandelen, waardoor mensen (mannen en vrouwen) zich zekerder gaan voelen.

Niet alleen Alopecia patiënten bellen mij voor advies en een (eventuele) behandeling, ook krijg ik regelmatig berichten van vrouwen die door chemo-behandeling hun haar, wenkbrauwen en wimpers zijn kwijtgeraakt. Ook voor deze mensen is Permanente Make-up geschikt, echter moet je hier rekening houden met een rustperiode van tenminste 3 maanden na de laatste (chemo-)behandeling. Een behandeling zal altijd plaatsvinden, na akkoord van je behandelend arts. Indien je 8 maanden na je laatste chemo-behandeling de stap naar PMU zet, is toestemming niet meer nodig.

Laat mij je adviseren door samen te kijken naar jouw wensen en de mogelijkheden!


Permanente make up voor wenkbrauwen

Wenkbrauwen

Permanente Make-up is uitermate geschikt voor mensen met dunne, onregelmatige of asymmetrische haargroei van de wenkbrauwen. Ik heb inmiddels alle vormen, maten, kleuren en diktes de revue zien passeren. Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw wensen en bepalen we welke techniek ik ga gebruiken voor jouw behandeling, er zijn namelijk meerdere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de Hairstroke- en Shadowtechniek.

Permanente Make-up zorgt voor prachtige wenkbrauwen die bij je passen. Anders dan met potloden en poeders geeft Permanente Make-up een langdurig resultaat, perfecte vorm en bespaar je veel tijd tijdens het opmaken. Maar ook ideaal gedurende een vakantie, het sporten of een wilde nacht ;)

Graag wil ik het genezingsproces van je wenkbrauwen extra toelichten. Vlak na behandeling is dit namelijk altijd donkerder dan je had verwacht. Eén van mijn klanten zei ooit: “Ik zie eruit als een Angrybird”. In de realiteit ben je zelf vaak de enige die het ziet, je omgeving valt het bijna nooit op. Maar het klopt: het is een wond, die moet genezen. Zo’n 1-2 weken na de behandeling wordt de kleur grauwer, ook dat klopt, want pas na +/- 4 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces) is het kleurresultaat optimaal. Heb je na 4 weken vragen over het eindresultaat, neem dan even contact met me op.
Vergelijk het met een blauwe plek op je been of arm… die heeft ook meerdere kleuren alvorens de plek is genezen.

Na de behandeling adviseren wij om de wenkbrauwen in te smeren met Bepanthen crème (Verzorgende Crème/te koop bij o.a. drogisterij en apotheek). De huid zal wat gespannen kunnen aanvoelen de eerste dagen. Bepanthen zorgt voor een betere genezing. Schaf voor de behandeling vast de crème aan (en let op, er zijn meerdere varianten van de crème te koop. Check de verpakking op het type Verzorgende Crème).

Ook hiervoor geldt: correctie behandelingen (indien een andere salon niet het gewenste resultaat heeft behaald) voor permanente wenkbrauwen zijn ontzettend goed te doen en het resultaat is altijd beter. Mocht je dus zelf behandelde wenkbrauwen hebben waar je niet blij mee bent, of iemand in je omgeving kennen, neem contact met mij op voor advies.

LET OP, voor het beste resultaat dien je onderstaande nazorg aan te houden:
- Als er na de behandeling wondvocht ontstaat, neem dit dan voorzichtig af met een tissue;
- De eerste ochtend na behandeling mag je de wenkbrauwen even voorzichtig wassen met lauw water, zachtjes droog deppen en Bepanthen Crème aanbrengen;
- breng de Bepanthen Verzorgende Creme alleen aan met een schoon wattenstokje (2-3 keer per dag voor tenminste 7 dagen);
- breng elke avond voor het slapen Bepanthen Crème aan;
- absoluut niet peuteren of krabben aan eventuele korstjes! Het is een wond, geef het de tijd voor het beste resultaat.
- twee weken lang mogen de wenkbrauwen niet worden blootgesteld aan zon/UV-licht (zonnebank);
- gedurende twee weken lang geen sauna/zwembad/zee/make-up remover/creme/make-up... gewoon even niet doen;
- De eerste 7 dagen, NIET sporten;
- Eventuele vervolgbehandelingen kunnen na 4-6 weken plaatsvinden.

Bekijk hier de foto's »


Permanente make up voor eyeliner

Eyeliners

Permanente eyeliner laat jouw ogen spreken en kan onmogelijk uitlopen. Met Permanente eyeliner wordt een strak lijntje tussen de wimperhaartjes geplaatst (infralash) waardoor je een natuurlijke en vollere oogopslag krijgt.

Afhankelijk van de vorm en stand van je ogen en jouw wensen, kunnen verschillende looks worden toegepast, bijvoorbeeld het ‘normale-eyeliner-effect’ zowel boven als onder. Ook kan er extra vorm worden gecreëerd voor een zachtere uitdrukking.
Tijdens de behandeling is het niet toegestaan om contactlenzen te dragen en ook de dagen erna is het raadzaam om je ogen zoveel mogelijk rust te geven. Geen make-up, geen contactlenzen en geen contact met water (de eerste 2 dagen).

Ook hiervoor geldt: correctie behandelingen (indien een andere salon niet het gewenste resultaat heeft behaald) voor permanente eyeliner zijn ontzettend goed te doen en het resultaat is altijd beter. Mocht je dus zelf eyeliner hebben waar je niet blij mee bent, of iemand in je omgeving kennen, neem contact met mij op voor advies.

LET OP:
- breng de speciale creme alleen aan met een schoon wattenstokje;
- gedurende 2 dagen na de behandeling, mogen de oogleden niet nat worden;
- twee weken lang mogen de oogleden niet worden blootgesteld aan zon/UV-licht;
- Make-up (mascara/oogschaduw/creme/remover/oogcompres)... gewoon echt niet doen!
- sauna/zwembad/sporten... Het is een wond geef het de tijd en houd het schoon voor het beste resultaat.

Bekijk hier de foto's »


Permanente make up voor lippen

Lippen

Lippen… ook die zijn er in alle vormen, groottes en diktes. Sinds de inburgering van Permanente Make-up is dit een langdurige oplossing voor het accentueren van de lippen. Naarmate je ouder wordt verbleken je lippen en door pigment verlies kan de liplijn vervagen.
De oorspronkelijke natuurlijke kleur kan worden hersteld of zelfs een tintje donkerder indien gewenst. Door de contouren van de lippen weer duidelijk te maken, kunnen zowel asymmetrische oneffenheden worden gecamoufleerd alsmede een vollere uitstraling worden behaald.

Ook hiervoor geldt: correctie behandelingen (indien een andere salon niet het gewenste resultaat heeft behaald) voor permanente lipbehandeling zijn ontzettend goed te doen en het resultaat is altijd beter. Mocht je dus zelf behandelde lippen hebben waar je niet blij mee bent, of iemand in je omgeving kennen, neem contact met mij op voor advies.

Wil jij je lippen laten behandelen, maar heb je regelmatig last van een koortslip? Dan graag even contact vooraf.

LET OP:
- breng de speciale creme alleen aan met een schoon wattenstokje;
- gedurende 2 dagen na de behandeling, mogen de lippen niet nat worden;
- twee weken lang mogen de lippen niet worden blootgesteld aan zon/UV-licht;
- sauna/zwembad/make-up remover/creme/make-up... gewoon even niet doen. Het is een wond,
geef het de tijd voor het beste resultaat. Houd het schoon. Ook zoenen is even uit den boze, sorry :)

Bekijk hier de foto's »


Correcties van foute Permanente make up

Help... ik heb blauwe wenkbrauwen?!

Correctie foute PMU - Het verwijderen of verbeteren van fout gezette PMU door andere studio's

Door de jaren heen zijn de technieken voor PMU sterk verbeterd. Permanente Make-up behandelingen zouden je mooier moeten maken, maar helaas zijn er in de beginjaren nogal veel missers gemaakt.

Ook die mensen kan ik helpen. Geloof me: ik heb extreme gevallen in mijn stoel gehad. Groene wenkbrauwen, blauwe wenkbrauwen, te hoge wenkbrauwen, te lage wenkbrauwen, vier wenkbrauwen (ja, echt!), zwarte lipliner, eyeliner a la Amy Winehouse enzovoort.

Hier komt ook een stukje psychologie aan te pas, want voor veel vrouwen heeft dit invloed op hun zelfverzekerdheid. Voor mij staat in zo’n geval één ding centraal: ik ga deze persoon mooier maken! Voorafgaand aan de behandeling bekijken we samen wat er moet gebeuren en hoeveel behandelingen daar voor nodig zijn. Geen valse verwachtingen, je weet bij aanvang van de behandelingen wat het hoogst haalbare resultaat zal zijn.

Over Ewa Kotlinska

Ewa Kotlinska is al jaren specialist op het gebied van Permanente Make-up. Haar passie voor permanente make-up is zo groot dat ze ook regelmatig les geeft in permanente make-up.

Ze werkt voor vrouwen, mannen, Alopecia patiënten maar ook voor bekende magazines zoals Vogue TV-programma's zoals X-Factor en The Voice of Holland en VIP's zoals Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer.

Lees meer over Ewa »

Bekijk voor en na foto’s

Afspraak maken?

Neem gerust contact met mij op om een afspraak te maken voor uw wensen in permanente make-up of voor de nagelstudio.

Stuur een Whatsapp!